Rekordok dőltek meg budapesti kerékpárszámlálókon - magneses-ekszer.hu

Csúcsforgalom felállítása

Tartalom

  Menyhárt Borbála Jelzőlámpákat szerelnek fel Marosszentgyörgyön Öt balesetveszélyes gyalogátjáróhoz szerelnek gombnyomásos jelzőlámpákat a  Marosszentgyörgyön áthaladó országúton — közölte lapunkkal a helybéliek által régóta várt jó hírt Sófalvi Szabolcs, a község polgármestere.

  csúcsforgalom felállítása

  Fotó: Facebook A községvezető rámutatott, évek óta kérik, már a sokat vitatott betonfal csúcsforgalom felállítása előtt is jelezték az Országos Útügyi Igazgatóságnak, hogy a gyalogosok biztonsága érdekében villanyrendőrt kellene szerelni az országutat átszelő átjárókhoz, ugyanis nagy a forgalom, sok az átkelőhely és fokozott csúcsforgalom felállítása balesetveszély.

  Amióta öt évvel ezelőtt felállították a marosszentgyörgyi főutat középen átszelő betonfalat, jelentősen megnőtt a balesetek száma, több mint száz, anyagi kárral, személyi sérüléssel, de sok esetben a gyalogos halálával végződő közúti baleset történt. A helybéliek szerint a gépkocsivezetők a megengedettnél jóval gyorsabban hajtanak, nem számolnak azzal, hogy átjárók is vannak a fallal elválasztott útszakaszon.

  csúcsforgalom felállítása

  Ugyanakkor a 80 centiméter magas betonfal csökkenti a látótávolságot a gyalogátkelők körül, a gépkocsivezetők túl későn vagy egyáltalán nem veszik észre a gyalogosokat, különösen sötétedés után. A településen átvezető forgalmas országút öt kilométeres szakaszán összesen 12 gyalogátkelő van, ezek közül ötöt látnak el gombnyomásos jelzőlámpával, azokat, ahol a legtöbb gyalogosgázolás történt az elmúlt évek során.

  csúcsforgalom felállítása

  Ezeket a helyeket egy, az Országos  Útügyi Igazgatóság által megrendelt forgalmi tanulmány alapján választották ki. Az útügytől származó információk szerint a jelzőlámpák úgy lesznek programozva, hogy az autósok is megfelelően tudjanak haladni.

  Gombnyomásos villanyrendőrt szerelnek csúcsforgalom felállítása település Marosvásárhely felőli bejáratától mintegy méterre lévő átjáróhoz, az óvoda-bölcsőde épületénél lévőhöz, ahol nap mint nap nagyon sok gyerek kel át, a polgármesteri hivatalnál miért merevedés lép fel átkelőhelyhez, a községközpontban a buszmegálló szomszédságában lévő átjáróhoz, valamint az Állomás és Sóskút utcák közelében lévőhöz, ahol az utóbbi években több halálos kimenetelű baleset is történt.

  csúcsforgalom felállítása

  Három átjárónál már részben felszerelték a jelzőlámpákat, a jövő héten folytatják, és az ígéretek szerint még az idén üzembe is helyeznék őket.

  Sófalvi Szabolcs hangsúlyozta, nagyon remélik, hogy a gombnyomásos jelzőlámpáknak köszönhetően elkerülhetők lesznek majd a gázolások, viszont a továbbiakban is csúcsforgalom felállítása inti a gyalogosokat: ha zöldet is mutat nekik a lámpa, feltétlenül alaposan nézzenek szét, mielőtt lelépnének az úttestre, ugyanis a gépkocsivezetők nem számítanak jelzőlámpákra ezen az útszakaszon.

  A helyi lakosságnak mindenképpen felhívják majd a figyelmét az újdonságra, ellenben a tapasztalat az, hogy az itt áthaladó gépkocsivezetők, csúcsforgalom felállítása, hogy kétsávos az út, nagy sebességgel hajtanak.

  csúcsforgalom felállítása

  A statisztikák szerint a község területén, az országúton történő balesetek nagy részét idegen, más megyei sofőrök okozták. A községvezető szerint a balesetveszélyes gyalogátkelőhelyek gombnyomásos jelzőlámpákkal való felszerelése jelentős előrelépést jelent, egy pluszbiztonságot a marosszentgyörgyi lakosságnak.

  Előfordulhat azonban, hogy főként a reggeli csúcsforgalomban torlódásokat okoz majd a csúcsforgalom felállítása. Mint mondta, a mindennapok tapasztalata jelenleg is az, hogy ha valaki reggel 7.

  csúcsforgalom felállítása

  csúcsforgalom felállítása