A HALOTT FELKÉSZÍTÉSE | Magyar néprajz | Kézikönyvtár

Holttest felállítása, Ha hasznos volt...

Molnár Csaba Ezután indult a holttestek megbecstelenítése miatti vizsgálat, amely még csak a kezdeti szakaszban tart.

holttest felállítása

Az oknyomozó riport tanúsága szerint több ezer ember maradványait, akik holttesteit orvostudományi kutatásokra ajánlották fel, vérlázító körülmények között tartottáka Párizsi Descartes Egyetem Holttestdonációs Központjában. A holtesteket meztelenül, sokszor megcsonkítva, illetve a belső szerveiktől megfosztva, egymásra dobálva találták meg.

holttest felállítása

A l'Express bemutatott egy fotót is, amelyen egy a padlón heverő levágott fej volt látható, és az állításuk szerint ban készült. Egyes testrészek már a bomlás előrehaladott állapotában voltak, és patkányharapások nyomai látszottak rajtuk. Más testrészeket szemeteszsákokba pakoltak, amelyekből holttest felállítása részük kilátszott.

holttest felállítása

Eddig majdnem 80 elhunyt hozzátartozói emeltek panaszt. A bizonyítékok hatására a kormány bezáratta a központot. Felállítottak egy vizsgálóbizottságot, amelynek júniusi megállapításai szerint az egyetem vétkes az etikai szabályok súlyos megsértésében.

holttest felállítása

A holttestdonációs központot ban nyitották, és a legnagyobb ilyen jellegű európai intézmény volt. A bezárásáig évente több száz holttestet adományoztak a számára.

Hamvasztás! Mi történik a testtel a halálunk után?